• JOUW KEUKEN AL VANAF €15.000
  • PROFESSIONELE SERVICE
  • RUSTIGE SHOWROOM OP AFSPRAAK
checkmark
JOUW KEUKEN AL VANAF €15.000
checkmark
PROFESSIONELE SERVICE
checkmark
RUSTIGE SHOWROOM OP AFSPRAAK

Een afzuigkap zonder afvoer naar buiten

Een afzuigkap zonder afvoer naar buiten, dit zijn de mogelijkheden...

Steeds vaker zie je dat mensen kiezen voor een afzuigkap zonder afvoer naar buiten, ook wel  bekend als de recirculatie afzuigkap. En de naam zegt het al, de kap recirculeert de opgezogen en blaast deze dus weer terug de woning in. 

Een voordeel hiervan kan zijn dat je geen warm gestookte lucht naar buiten blaast. Daarnaast hoeft er geen gat in de muur geboord te worden en hoef je geen koof te maken indien de afzuigkap niet direct op een buitenmuur geplaatst wordt. In sommige gevallen is het helemaal niet mogelijk om een afvoer naar buiten te realiseren, dan is recirculatie de enige optie. 

De manier waarop de recirculatie afzuigkap omgaat met de opgezogen lucht is afhankelijk van het filter dat toegepast is. Er zijn drie verschillende filtermogelijkheden.

De meest eenvoudige en betaalbare oplossing is een afzuigkap met koolstoffilter. Het koolstoffilter absorbeert vieze luchtjes voordat de lucht weer de woning wordt ingeblazen. Het nadeel van een koolstoffilter is dat deze regelmatig vervangen moet worden. Hoe vaak hangt af van hoe intensief er wordt gekookt. Geadviseerd wordt om het filter op zijn minst iedere 6 maanden te vervangen. Een koolstoffilter kost gemiddeld zo’n €20  a €30.  Op jaarbasis ben je dus al snel een €50 kwijt. 

Behalve het standaard koolstoffilter, bestaan er ook regenereerbare koolstoffilters. Deze filters zijn te regenereren / te reinigen door ze in de oven te plaatsen. Dit moet eens in de 3 – 6 maanden en zo’n filter gaat 3 – 5 jaar mee. Deze filters kosten rond de €200 – €300. De uiteindelijke kosten op jaarbasis zijn dus redelijk vergelijkbaar met het standaard koolstoffilter. 

koolstoffilter-en-renegereerbaar-filter.
plasmamade-filter

En dan is er nog een derde en steeds meer toegepaste optie; het plasmafilter. Het plasmafilter is de meest geavanceerde optie. Het is een elektronisch filter welke middels een moleculaire reactie de lucht niet alleen filtert, maar ook zuivert. Het reinigt de luchtstroom van geur, pollen, bacteriën en fijnstof. Met een plasmafilter maak je van je afzuigkap een ware luchtreiniger.

Een ander groot voordeel van dit filter is de levensduur. Het filter gaat namelijk maar liefst 10-15 jaar mee. Je hoeft dus geen handelingen meer te verrichten zoals het regelmatig vervangen van een koolstoffilter, wat in de praktijk ook nog eens vaak vergeten of te lang uitgesteld wordt waardoor de afzuigkap zijn werking verliest. 

Een plasmafilter kost ongeveer €500. Het is dus wel de duurste optie van de drie. Althans, het lijkt de duurste optie… 

Niet als je kijkt naar de kosten op jaarbasis namelijk. Stel het plasmafilter kost €500 en gaat (slechts) 10 jaar mee, dan heb je het over €50 per jaar. Ook dit komt weer aardig overeen met de kosten voor een koolstoffilter op jaarbasis. Voor hetzelfde geld heb je dus alle voordelen van een plasmafilter! Nooit meer filters bestellen en vervangen en een afzuigkap die niet alleen je lucht filtert maar ook reinigt.  En met een beetje geluk gaat het filter langer dan 10 jaar mee en ben je dus zelfs goedkoper uit. 


Contact

Wij staan voor je klaar

In het formulier hiernaast kun je eenvoudig een showroomafspraak aanvragen. Je kunt ons ook bereiken op 050-2115288 of op info@novekeukens.nl
Neem contact op →
Plan je Showroom afspraak hier
Showroom form
Contact
Nove Keukens B.V.
Oosterstraat 36
9711NV Groningen
KVK: 89583744
T: 050-2115288E: info@novekeukens.nl
@novekeukens